Dierproeven
In de Benelux alleen al worden jaarlijks meer dan 1 miljoen proefdieren gebruikt. Daarnaast worden er eveneens ca. 1 miljoen dieren meteen afgemaakt door kwekers omdat ze het verkeerde geslacht hebben voor de dierproef of omdat ze te veel gefokt zijn.
Zonder dat deze dieren er om gevraagd hebben, wordt hun lichamen ter beschikking gesteld van de dierproefindustrie. Zo worden dieren in laboratoria geïnjecteerd met ziektes, worden hun botten gebroken, worden zij gedwongen om een jaar lang een hoge dosering van een chemische stof te slikken. Soms worden de dieren niet verdoofd omdat dat de proef zou beïnvloeden. Proefdieren worden gehouden in krappe, kale laboratoriumkooien. Voor sommige proeven worden zij vastgebonden aan een stoel of tafel. Dat is het trieste leven, het lot van proefdieren.
ADC wil dat dit stopt. ADC ziet dieren niet als gebruiksvoorwerpen, maar als levende wezens die net zoals jij en ik recht hebben op een leven zonder pijn en angst. Een leven waarin het dier het respect krijgt dat het verdient.
ADC is voor wetenschappelijk onderzoek en vooruitgang. Vele wetenschappers bewijzen dat onderzoek zonder het gebruik van dieren kan en dat dit correctere resultaten geeft. ADC eist daarom dat dierproeven vervangen worden door modernere en meer ethische onderzoeksmethoden.
Meer informatie over dierproeven in België vind je hier.
Meer informatie over dierproeven in Nederland vind je hier.
Goede Wetenschap vs. Slechte Wetenschap
Dr. André Menache legt hier uit welke argumenten je kan gebruiken tegen dierproeven vanuit een wetenschappelijke invalshoek. Dr. André Menache is een veterinair chirurg en wetenschappelijk adviseur van de Anti Dierproeven Coalitie.
Om ondertitels in te schakelen, klik eens het filmpje begint te spelen op de knop 'cc'(captions)in de onderste balk.
Om te kijken op je volledige schem klik op het vierkantje rechts onderaan in de balk.